20. kesäkuuta 2016

ENTINEN KOTINI

Muutin yksiöön ja asuin siinä, kunnes muutin mieheni kanssa yhteen hänen kaksioon. Kotini oli omasta mielestäni parhain ja ihanin, ja itselleni niin kätevä. Edullisen ensikodin sain Nuorisosäätiöltä. En rehellisesti haluaisi sanoa pahaa sanaa, mutta on sanottava, etten haluaisi tulevaisuudessa hakea asuntoja kyseiseltä säätiöltä. Asuntoni oli 33 neliötä, vaatehuone, kylppäri, pikku keittiö, olohuone+alkovi ja parveke. Se oli minulle erittäin rakas ja pyhä.


Kodissani moni asia oli hankittu ikeasta, voisin vaikka nopeasti sanoa, että lack-hyllyt, divaani, expedit-hyllyt, ruokapyötä, sänky ja matto olivat ikeasta. Tuolit ovat Askosta ja kattolampun ostin Kodin Terrasta. Sähkökelan tein 2015 kesällä uuteen uskoon, löysin kirppikseltä edullisesti. 
Kello on aivan vastaava, minkä saa hankittua esimerkiksi Stockmannilta. Hankin sen noin 40 euroa halvemmalta sevenart liikkeestä. Itse olen valkoisen fani, ja pidin hillitystä lookista asunnossani. Korostin koivua valkoisella, siitä tuli kaikista näkyvin väri huonekaluissa. Muut sisustussälät on oikeastaan kirppislöytöjä omalla kohdalla. Oma ihana äitini osti ensimmäiseen asuntooni nuo Hemtexin tyynyt ja viltit lahjaksi. 


Tuo hassu seinätarra ei kovin pitkään kerennyt olla seinällä. Melko paljon löytyi noita sisustustyynyjä. Nyt on tullut karsittua kaikki vanhimmat pois. Eikö oo ihan kiva luukku? Tyttömäinen ehkä omaan mieleen, mutta juuri kaikki, mitä oikeastaan tarvitsi. Ikean erittäin kätevä vuodesohvaksi levitettävä divaani oli kätevä hankinta. Sain paljon tavaroita talteen divaanin alle, joka oli nostettava. Myös hyllyt ja korit toivat säilytystilaa muualle, kuin vaatehuoneeseen.

Nuorisosäätiöllä asuminen oli melko vaivatonta. Asunnon hakemista varten piti hankkia todella paljon eri dokumentteja, kuten palkkakuittia, kelan papereita, asumisliite maistraatista, todistus edellisen kodin irtisanomisesta. Asiointi Nuorisosäätiön asiakkaana ja asukkaana ei ollut vaivatonta. Naapurin koira haukkui 2 viikkoa päivittäin 9h putkeen. Se oli melko rasittavaa. Nuorisosäätiö puuttui asiaan 2 viikkoa valituksestani. Myöskään muihin valituksiin ei suhtauduttu vakavasti, vaikka ongelmat selkeästi häiritsivät asumista. Joku poltti sisällä ja haju leijui asuntooni, mutta eipä sillä väliä vaikka vaatteet haisisivat pahalle.

Lisäksi ongelmia oli yhteyksissä. Vasta irtisanottuani asunnon sain yhteyden puhelimitse kerran työntekijään. Puhelinvaihde neuvoi ainoastaan etsimään oikea sähköpostiosoite nettisivuilta ja nettisivuilta sai vain sähköpostiosoitteen. Jos sieltä sai puhelinnumeron, aina kun siihen soitti, henkilö oli lomalla tai tavoittamattomissa. Melko vaikeaa hoitaa asioita, en pysty suosittelemaan. Tuntuu, ettei Nuorisosäätiö välittanut ollenkaan asiakkaistansa.

Kaikesta tästä huolimatta, mä rakastin tota kämppää! En löytänyt nyt yhtään monipuolisempia kuvia, mutta ainakin muutamat tärkeimmät saadakseen kuvan tästä ex-kodista. Muutin toukokuussa oikeastaan kokonaan ulos ja välillä tuntuu hassulta jos käy siellä päin. Nyt on taas sisustusta ja remontointia sekä uusia haasteita, niistä tulossa vielä postausta valmistuessa!

7 kommenttia:

 1. Ihanannäköistä sulla on kyllä ollut aiemmassa kodissa! :) Meillä muuttui mihen mukana tyyli kotona tosi radikaalisti. Mä pidän valkoisesta ja vaaleasta; mies toi mukanaan tumman harmaan ja kirkkaan punaisen. Utahissa meidän koti oli aika raikkaan värinen (ja lopulta aika samannäköinen kuin Suomessa) - aika paljon samoja Ikean huonekaluja, mutta juurikin mustaa / harmaata / punaista, tummat kirsikkapuulattiat ja kellertävät seinät. Kuulostaa kauhealta sekamelskalta, mutta siellä oli ihanan kotoisaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Meillä on samanlainen projekti yhtöönmuuton myötä juuri menossa. Valkoisen ja mustan sekoitusta. :")

   Poista
  2. Kuulostaa pelottavan tutulta! :-D

   Poista
 2. Upeasti sisustettu koti! Innolla odotan postauksia nykyisestä asunnosta :)

  http://pupun-ruokaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Tuo on aivan ihana tuo pyöreä olkkarin pöytä. Kävis meijän olkkariin just passelisti! Muutenki oikein nättiä! Tee ihmeessä postaus nykysestä asunnosta!:)

  VastaaPoista
 4. Se on myynnissä :D ei ole oikeen paikkaa uudessa kodissa nyt ainakaan

  VastaaPoista
 5. On kyllä ollut kivan harmoninen tunnelma sulla ex-kodissa! Ois kyllä kiva nähdä kuvia tästä nykyisestä kämpästäsikin, varmasi nätti sekin! :)

  http://bonheurrrrr.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!