15. elokuuta 2016

PARAS KAVERI


Olen kasvanut perheessä, jossa on aina ollut koira. Koira on oma lemmikkieläimeni. Olen kokenut marsut ja kanit ja tiedän kyllä millaisia kissat ovat. En välittäisi ollenkaan kissasta, sillä niiden jätökset haisevat ammoniakille, ne eivät kaipaa rapsutuksia tai liikuntaa. Koira on kiva, sillä siitä saa lenkkiseuraa, sitä voi kouluttaa etsimään tavaroita ja tekemään muitakin temppuja. Lisäksi koira on uskollinen eläin ja odottaa aina rakastavasti omistajaa kotiin.


Oman koiran haluan, mutta en nyt. Olen vasta täyttänyt 23-vuotta. En halua vielä kahlita nuoruuttani pieneen eläimeen jos tiedän, etten voi pitää siitä aina huolta. Tiedän, että haluan matkustaa ja viettää viikonloppuja. En haluaisi pistää koiraa hoitoon jatkuvasti. Joten siksi sen hankinta saa vielä odottaa. Koiran hankkimiseen tulee olla oikeat motiivit ja vastuu eläimen elämän laadusta on ihmisellä.

 

Näissä kuvissa esiintyy Nuottakuninkaan Scadoxus, Schipperke-rotuinen koira. Tämä laivis on nyt vain kuukausia reilu 2-vuotias narttu. Koira on erittäin sosiaalinen ja iloinen, se on myös yksi viisaimpia koiria joita olen tavannut. Se oppii helposti temppuja ja on älykäs. Haluaisin opettaa koiran etsimään esimerkiksi avaimet tai muuta järkevää. Koska nyt ei tule käytyä mökillä juurikaan, ei voi opettaa etsimään vaikkapa kanttarelleja.

Tämä on perheeni nykyinen koira, jota välillä otan hoitoon ja käyn vierailemassa vanhemmillani. Nyt se oli kylässä viikonloppuna meillä. Kerrostalossa se ei juurikaan hauku, vaikka onkin tottunut omakotitaloiluun. Myös asumismuoto on yksi syy, ettei koiraa halua vielä. Kyllä rivitalo olisi minimissään paras koiralliseen talouteen.


Canon EOS 7D
Sigma 50mm f/1.4

14 kommenttia:

 1. Ihana koiruli kuvissa!

  Koirassa on aikapaljon huolehtimista, sen on kyllä saanut huomata. Hankittiin viime jouluna pikku mopsi, ja varsinkin alussa sitähän ei voinut jättää yksin kauaksi aikaa:) Onneksi se nyt jo pärjää hyvin ja meillä aina vapaehtoisia hoitajia:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in, varsinkin kun on työt niin pennun pitäisi melkein loman alkaessa olla luovutusiässä jotta ois edes vähän enemmän aikaa kouluttaa sisäsiistiksi. Itse koulutin vanhempien koiraa 2kk sen tultua kotiin, eikä enää sen jälkee oo pissannu onneks sisään että tosi nopeasti oppi kun oli vähän pidemmän aikaa siinä lomalla sen kanssa.

   Poista
 2. Ihan älyttömän söpö koira! Mulla ja poikaystävällä on molemmilla hirvee koirakuume mut nimenomaan nuorten ikiemme takii ei viititä ihan vielä niin suurta vastuuta lisätä elämään vaikka hinku olis kova :D

  Tosi kiva blogi hei, jään seurailemaan! (:
  https://thatsentirelyoriginal.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa todella harkita ja miettiä, että on seuraavat 15 vuotta valmis pitämään seuraa ja ottamaan vastuun eläimestä.

   Poista
 3. Oiettä miten suloinen koira ♥ Mulla on hirvee kissa/koirakuume,mutta nykyisen asuntooni ei saa lemmikkejä ottaa.. :( maybe later!

  http://more-than-we.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Voi mikä ihana! <3 Meilläkin on ollut ihan aina koira / koiria, enkä varmaan osaisi olla enää ilman... Nyt meillä sitten on kääpiömäyräkoiratyttö Helmi - ihan paras tyyppi ikinä! Koirilla on kyllä ihan valtavasti persoonaa - ihan todella ovat ihmisen parhaita ystäviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Mä kyllä varmasti hankin vielä jonain päivänä oman- mutta vasta kun olen tarpeeksi kypsä sen tarpeille.

   Poista
 5. Aww, niin sulonen koira!!♥ Toi koira kyllä sulatti mun sydämmen, se on vaan niin sulonen. Voi kun voisin hankkia tänne meidän asuntoon tuollaisen söpöliiniin.. mutta ei tänne lemmikejä saa hommata.

  http://petrajanica.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Ihana pieni hauva <3 Tää ei helpota kyllä mun koira kuumetta sitten ollenkaan :D

  http://ladyymode.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. vooii aivan ihana hauva! ♥

  http://tytonhupakko.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Niin suloinen koira <3  http://iinaemiliasd.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Niin ihana koira! Oon aina itse halunnut koiran, mutta en perheenjäsenten allergioiden vuoksi ole sellaista ikinä saanut:(

  VastaaPoista
 10. Suloinen koiruliini. :) Itsekkin olen mietinyt koiran hankintaa ja syyni on aika samat kuin sinulla.

  http://nukkanurkka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Voi miten suloinen! Ulkoasusi on kans kiva, ja muutenkin blogi on miellyttävä. Liityin seuraajaksi!

  http://kristiinaino.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!