9. elokuuta 2016

LIPASTON MAALAUS


Ollaan melko paljon tehty viimeaikoina. Maalattu keittiön pinnat uudelleen esimerkiksi. Maalia jäi vielä yli, keittiöön käytettiin Tikkutilan Otex Akva-pohjamaalia ja päälle Tikkurilan Helmi-maalia, jossa oli valkoista sävytystä. Melko hyvin ylimääräiset maalit saatu hyötykäyttöön, nyt eteisen kaappi maalattiin valkoiseksi ja aiemmin yksi arkkupöytä.


Työkaluiksi sopi sileä pienikuvioinen huonekalutela, sivellin vaikeille paikoille ja hiomapaperi. Jokainen pinta tuli kauttaaltaan hioa, jotta pohjamaali takerruttaisi varsinaisen maalin huonekaluille.
Eli jos kotoa löytyy vain vaikka parvekkeelta tilaa viikoksi, saa tehtyä kotona näitäkin juttuja melko kätevästi. Meillä on lasitettu parveke ilta-aurinhon puolella. Pohjamaalille kuivumiseen tarvitsi n. 2-4h säästä riippuen. Pinta kuivuikin 16h ja oli 2 päivän päästä isku-kuiva. Eli käyttöönottokuiva, jotta lommot ei jäisi tuoreen maalin pintaan. Kovettuminen oli selkeästi hitaampaa sateisina päivinä, jolloin odotimme vain siirtoa sisälle. 

Nyt on erittäin valkoinen eteisen kaappi. Mietittiin, olisiko tapettia tai maalia vailla tämä kohta. Nyt tietysti tässä on paljon enemmän kaikkea tavaraa ja sälää, kuin näissä uunituoreissa siistissä valokuvissa.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!