14. marraskuuta 2016

#TB VIENNA 2013


Kovin paljon en ole Euroopassa matkannut, mutta nyt taas tuli se Facebookin muisto-ilmoitus. Käytiin muutama vuosi sitten ystävän ja hänen perheensä kanssa, juuri niihin aikoihin, kun on Itävallan itsenäisyyspäivä. Kävimme todella hienoissa kansanjuhlissa, joissa oli paljon tapahtumaa. Esillä oli sotilasvoimien parhaimmistoa, katuesityksiä joita kuvattiin livenä ympäri Viennaa isolle näytölle, jota kerääntyi katsomaan tuhannet ihmiset. Upeita ratsupoliiseja, markkinoita, perinteisiä ruokia ja muuta!Itävalta oli maa, jossa pärjäsi erittäin hyvin saksankielellä. Myös englannilla pärjäsi, mutta joskus paikalliset eivät olleet kovin eteviä siinä kielessä. Loka-marraskuun vaihteessa Itävallassa oli +10 tuohon aikaan, vielä melko miellyttävä vaihe syksyä. Oli kauniin näköistä, verrattuna Suomen syksyyn, eikä satanut juurikaan. Kävimme paikallisessa huvipuistossa, osassa laitteista oli sellaiset turva-toimet, ettei sääntö-Suomessa olisi mahdollista saada vastaavia laitteita. En itse uskaltanutkaan näissä kaikista hulluimmissa käydä. Ystäväni kävi isänsä kanssa katapultissa, joka sinkosi heidät pienessä häkissä vaijereiden varassa taivaalle.

Vierailun aikana kävimme myös paikallisessa eläintarhassa, joka oli niin paljon isompi, kuin Korkeasaari. Sielä oli elefantteja, seeproja, kirahveja ja vaikka mitä. Se vei aivan koko päivän ja kävelimme viereisen linnan kukkuloilla myös ihailemassa maisemia. Viennassa oli erittäin helppoa matkustaa metrolla tai raitiovaunulla. Ehkä ratikka parempi, kun pystyi katsomaan ulos ikkunoista. Paikallisissa kuppiloissa poltettiin tupakkaa sisällä ja aika monessa muussakin paikassa. Vaikka itsekin tupakoin, olen kiitollinen, että tämä on kielletty omassa kotimaassani.

Pääsin matkalla kokemaan jotain mahtavaa, pääsin laskeutumisen ajaksi lentoyhtiön stuertin pyynnöstä ohjaamoon. Pääsin istumaan jumpseatille ja sain kuulokkeet korvaan. Ohjaamossa aurinko paistoi kirkkaana, laskeutuminen oli jännittävä. Suomessa oli pilvistä, vasta noin 200m päässä maasta alkoi näkymään mitään. Tuntui, kun konetta olisi ajettu sokkona, vaikka näin ei tietenkään ole. Kone on täynnä kaikkia mahtavia tutkia ja gps-signaaleita.


3 kommenttia:

 1. Wien oli ihana kaupunki kyllä :) Me käytiin mummini kanssa pääsiäisenä ja etenkin just eläintarha teki meihin vaikutuksen! Olihan se tosiaan ihan eri luokkaa kuin Korkeasaari. Jos haluat meidän matkapostauksia kurkkia niin löytyy maaliskuun kohdilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää käyä kattoo! Tuli oikee kova ikävä tätä kestää kun katso nää muutamatkin kuvat läpi. Pitäisi teettää vaan paperikuvia vanhoille päiville, jotta olisi jotain mitä muistella :")

   Poista
 2. Upeita kuvia! Matkapostauksia on aina kiva lukea :)

  VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!