7. tammikuuta 2017

UUSI PUHELIN


Vaihdoin juuri tämän viikon aikana DNA-liikkeessä puhelimeni uuteen, sain vanhasta Samsung J5-puhelimestani 60 euron hyvityksen ja ostin tarjouksesta 199 € hintaan Honor 7 -puhelimen. Ihan ekana on pakko hehkuttaa, ettei yksikään ohjelma kaadu sitä käyttäessä, kaikki sivut aukeavat nopeasti eikä puhelin lataa tai prosessoi pitkään pyyntöjä. Tämäkin tietysti hidastuu puhelimen kerätessä ikää. 

Toiseksi haluan sanoa, että ero kamerassa oli kyllä todella suuri. Nykyisellä puhelimella saa todella hyvälaatuisia selfieitäkin! Minulla ei oikeastaan ole enää pitkään aikaan ollut samanlaista pynttäytymis-ongelmaa kuin teini-iässä, joten näitä itsuleita ei myöskään kovin usein ole tullut enää otettua. Ehkä tämä sitten innostaisi vähän enemmän dokumentoimaan omaa elämääni. Myös kamerassa oleva interwall-video on mielestäni ihan sika kiva lisä ja siitä on video alempana eiliseltä automatkalta!


Kylmät pakkaset ovat pidätellyt, toinen tämä talouden autoista ei enää käynnistynyt eilen kun oli -25 pakkasta (kiisseli). Tässä minäkin olen pistänyt jopa huivin päälle -en oikeastaan koskaan käytä huiveja tai pipoja.

Yksi asia mitä ajattelin tässä puhelimen oston yhteydessä, kun otan tällä älypuhelimella kaikki ne kuvat ja siirrän ne tietokoneelle, en koskaan katso niitä jälkikäteen. En ikinä, todella harvoin katson edes järkkärillä ottamiani kuvia jälkikäteen. Pitäisi oikeasti ottaa itseään niskasta kiinni ja teettää niitä paperi-kuvia. Edes vieraiden tullessa kylään, olisi jotain mitä voisi heille esitellä. Tietenkin jokaisesta ulkomaan matkasta otetut kuvat olisi vähintään vanhoille päiville parasta tallettaa paperiversioina.Ja tässä tämä parempi vaaka-tason interwall video. Videon laatu on kyllä todella hyvä puhelimella ja tietokoneella, mutta sen lataaminen Youtubeen, Facebookiin tai Instagramiin (pinkkininja) on todella syönyt sen laatua. Mutta ideana siis tässä nyt se, että kamera automaattisesti tekee sen nopeutetun videon. 

Tämän videon pituus on loppujen lopulta 10 sekuntia, vaikka videolta näkee että on ajettu monta kilometria. Oikeastaan olen tässä kuvannut videota suunilleen 3-5 minuuttia, eli juuri sen verran, että alkoi sattua käteenkin. Jos autossa olisi teline, olisi todella kiva ottaa useammin tällaisia vastaavia videoita vaikka mökkireissuilta sun muilta. 

7 kommenttia:

 1. noi honor-puhelimet on kyllä vaikuttanut kiinnostavilta! pitää ehkä harkita sellasta, kun nykynen iphoneni joskus lopettaa toimimisen... onks toi kuinka helppo käyttöinen? oon tottunut tähän IOSiin, joka on ihanan simppeli kyllä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulle kun hyppäsin samsungisra Honorin käyttöön ei juurikaan ole merkittävää muutosta. Tavallaan valikot ovat myös melko samankaltaiset iPadin kanssa tai iPhonen. Tuntuu todella hyvältä ainakin omaan käteen!

   Poista
 2. Mun siskolla on myös honor ja jopa tuli kateus, vaikka omistankin iphone 6:sen ja olen maksanut siitä uutena yli 600€:a! :-D Mulla sama ongelma kuitenkin, että olen tottunut tähän käyttöjärjestelmään. Kuitenkin noissa on niin sika hyvä kamera et voi vitsit! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ero on kyllä suuri iPhoneen. Tätä vertasin samsung s6 joka on nyt juuri myös tarjouksesda. Tässä ei ole niin kovaa suoritustasoa kun siinä mutta taas paremmat etu- ja takakamerat. Valikot toimivat ja näkyvät samoin kuin iPhonessa tai iPadissa. Oikeastaan melko samanlainen mutta vain android järjestelmällä

   Poista
 3. Oho, onpa hyviä kuvia noin puhelimeksi! :>

  http://adaemmimaaria.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Mulla oli aiemmin Samsungin S5, mutta oli pakko vaihtaa takaisin iPhoneen huonon kameran takia. Meinas myös tänään käydä hassusti puhelimelle, kun tippui kesken hampaidenpesun lavuaariin juoksevan veden alle :D Onneksi toimii moitteetta kummiskin vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No muaki pelottaa aina ku tiputtelen jatkuvasti tätä luuria että koska hajoaa x) mutta onneksi nää kuoret on keksitty.

   Mietin välillä esi-isän joka hakkas kiviä yhteen saadakseen tulta että miten päästiin tähän pisteeseen..

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!