20. maaliskuuta 2017

PARVEKE KUNTOON


Jo noin vuosi sitten alon himoitsemaan laudoituksesta tai kokomatosta parvekkeelle. Tuli mietittyä monta vaihtoehtoa läpi, kunnes ryhdyttiin toimeen. Parvekkeen mitat 148x333, ei oikein löytynyt sopivaa mattoa tai valmiita paloja. Laskelmissa myös suora lauta tuli halvimmaksi vaihtoehdoksi. Päädyimme ostamaan Kodin Terrasta painekyllästettyä lautaa ja pari kakkoskakkosta palojen tekemistä varten.


Meidän parvekkeen lattia oli suhteellisen hyvässä kunnossa. Mutta ei se kovin hieno ole ja parveke on meillä melko käyttämätön tila. Haluan päästä myös sisustamaan ja suunittelemaan parvekkeesta houkuttelevan tilan, jossa voimme kasvattaa tulevana kesänä chilejä ja muita kukkia ja vaikka istua lukemaan kirjaa tai syömään aamupalaa! Edellinen omistaja on asennuttanut onneksi lasituksen, mikä on todella kiva lisä parvekkeelle -oikeastaan edellisenä kesänä jätin lähes päivittäin 'takaoven' auki.Haimme laudat kätevästi peräkärryllä, mittojemme mukaan pätkimme kakkoskakkoset 148cm pituisiksi ja laudat 111cm pitkiksi. Näin isoa parveketta ei valitettavasti voinut tehdä yhdeksi isoksi palaksi. Ideanakin se on typerä, sillä tällöin ei pysty putsaamaan lehtiä, siitepölyä tai muuta roskaa mitä alle tippuu ollenkaan pois. Rankin homma oli kantaa kaikki valmiiksi pilkotut laudat meille, kun asutaan neljännessä kerroksessa ilman hissiä. Sovittelimme laudat sopiviin kohtiin kaatojen mukaan sekä räystään päälle.


Sopivat välit pystyi kätevästi sovittamaan kun laudat olivat vielä irti ja sovittelemaan mieluisella tavalla. Päädyimme kiinnittämään laudat pitkittäin. Syynä oli se, että ostamamme lauta oli 360 cm pitkää. Mikäli olisimme tehneet laudat vaakatasossa, olisi hukkapätkiä tullut paljon ja terassin hinta olisi tuplaantunut. Tietenkin se olisi ollut näyttävän näköistä, mutta myös näin saatiin sopiva tuore ilme parvekkeelle.


Valmis lopputulos! Ollaan aika tyytyväisiä. Kokonaisuudessaan leikkaamiseen sekä asentamiseen meni pari tuntia, mutta muuta aikaa meni tietenkin lautojen hakemiseen, mollailuun sekä kuljettamiseen. 

Seuraavaksi on tullut kaavailtua paljon niitä uusia terassikalusteita, auringonvalolla toimivaa valaistusta, ruukkuja sekä kaikkea millä saada tästä käytännöllinen kaunis kokonaisuus! Pian tulee kaikki Iskut, Jyskit ja Maskut sekä Ikea ravattua läpi tarjousten perässä omaa kokonaisuutta etsien. Tällä hetkellä valkoiset kalusteet sopisivat omasta mielestäni parhaiten punertavan laudan väriin tuoden raikkautta parvekkeelle.

2 kommenttia:

  1. Huikee muutos!! :) Harmi kun itselläni ei ole lainkaan parveketta :D

    HENNA M.

    VastaaPoista
  2. Hyvännäköinen lattia tuli! Lattiasta ja suunnittelusta se lähtee �� Käy vilkaisemassa, josko löytyisi vinkkejä myös parveke.fi -sivustolta ��

    VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!