4. huhtikuuta 2017

CHILIEN KASVATUS


Me lähdettiin kokeilemaan chilien kasvatusta. Kylvökset tehtiin noin 1-2 viikkoa sitten pikkupurkkeihin. Taimet on eilen noussut kaikista muista, paitsi yhdestä purkista.

Saimme miesystäväni tuttavalta hänen kasvattamista chileistä siemeniä. Meillä on muutama lajike tulossa täksi kesäksi kasvatuskokeiluun. Lajikkeita on Lemon Drop, Sandia, Herbertpur, Aji Cristal ja Naga Morich. 

Kasvatettiin nämä pienokaiset ihan normaaliin mustaan multaan. Ollaan pidetty niitä ikkunan edessä mihin tulee luonnonvaloa ja auringonvaloa myös aurinkoisina päivinä. Aloitimme kasvatuksen elmukelmu suojalla, jotta kosteus ei pakene ruukusta. Kun pienet lehdet tulivat elmukelmun tasolle otin kelmut pois muista paitsi tästä yhdestä lajikkeesta, joka ei vielä ole lähtenyt kasvamaan.

Mietimme, millainen lamppu olisi hyvä, jotta kasvu olisi tasaista ja nopeaa. Saammekohan ennen syyskuuta ollenkaan vielä ainoatakaan chiliä. Myöskään lannoitteet eivät ole vielä käyneet mielessä. Pian nämä joutuu siirtämään isompiin ruukkuihinkin varmaan.

Oletteko te kasvattaneet kotona vihanneksia, kasviksia tai ruokaa? Mietin, että esimerkiksi basilikaa, yrttejä, ruukkusalaattia voisi samalla periaatteella kasvattaa tässä keittiön pöydällä. Chilit ja muut voi sitten kesällä kun tulee lämpimämpää, siirtämään parvekkeelle. Meillä on onneksi suojaisa lasitettu parveke, jossa kasvit pysyvät myös ikävemmiltä sääilmiöiltä turvassa.

Vinkkejä kasvatukseen?

7 kommenttia:

 1. Oi tosi mielenkiintoinen postaus! Oon monesti haaveillut kasvattavani jotain itse kotona, mutta se on aina jäänyt ajatuksen tasolle. Myös nyt kun elämä muuttuu jatkuvasti ja tiedossa on nytkin kaksi muuttoa ennen elokuuta, niin ei oikein viitsi mitään pitkäkestoisempaa projektia aloittaa. Jään siis odottamaan omaa tilaisuuttani!

  http://neasjoblom.blogspot.com.ee/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, rehellisesti kasvatin jo rairuohot maaliskuussa ja heitin menemään niin löytyi hyvä elmukelmu taktiikka chileille ja ne kasvaa tällä hetkellä aivan silmissä.

   Poista
 2. Siis oon haaveillut chilin kasvattamisesta todella kauan! Ehkäpä tämän postauksen avulla rohkaistun kokeilemaan :)

  www.iinaemiliasd.com

  VastaaPoista
 3. Ihanan erilainen postaus!

  https://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Täälläkin istutetaan kohta hiukan yrttejä sekä muita kasviksia jotka pärjäisi parvekkeella. Kiva postaus muuten!
  Ihanaa kevättä sulle.

  http://www.harrietgripenberg.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä varmaan haluan niitä yrttejä ja ruukkusalaattejakin iskeä kesäksi multaan niin olisi aina kotona valmiina kun ne nyt saa kaupasta niin kätevissä valmiissa ruukuissa.

   Kiitos samoin :)

   Poista
 5. Mä haluaisin kanssa (osata) kasvattaa jotain mitä hyödyntää sitten ruoanlaitossa, tosiasia on vain se ettei mulle ole suotu viherpeukaloa :D

  http://more-than-we.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!