21. huhtikuuta 2017

VAATEKKAAPPI


Moikka, halusin vähän laittaa juttua tästä omasta henkisestä ahdingosta ja addiktiosta nyt peliin. Kaikki sai alkunsa, kun aloin käymään työelämässä silloin ylittäesäni täysi-ikäisyyden rajapyykin ja rahaa tuli. Aloin tilaamaan vaatteita sikana sieltä sun täältä, oikeastaan maksuvaikeuksia mulla ei kuitenkaan ole koskaan ollut. Oon vaan jäänyt verkkokaupan helppouteen koukkuun ja saatan edelleen kuluttaa monta tuntia etsimässä niinsanotusti täydellistä laukkua verkkokaupan uumenista.

Olen koittanut viime vuosien aikana ryhdistäytyä. Yllä-olevassa kuvassa näkyy kaikki vaatteeni juuri nyt, aika vähän onneksi. Mulla on ollut vaatteita 150 L jätesäkeissä lattialla tallessa, kun ei enää ole mahtunut mihinkään asuessani vanhemmilla. Mulla oli 7 vaatekaappia sillon mun huoneessakin. Äiti alkoi jossain vaiheessa huolestumaan ja myös nykyinen avomies on välillä huolissaan vaikka ostelen nykyään vain murto-osan siitä kuin aiemmin

Aloin kiinittää verkkoshoppailuun huomiota pari vuotta sitten, kun aloin myymään omaisuuttani pois kirppiksillä. Kamasta oli vain päästävä eroon, suurin osa meni uffille sillä kaiken kuvaaminen ja myyminen, yv av pv cv jutut lähti mauttomaksi vaikeudeksi tavoittaa edes lähialueella eläviä ihmisiä hakemaan ne varatut tavarat. Sukulaisille ja kavereillekin ja ihan tuntemattomille annoin ilmaiseksi vaatteita joihin olin kuluttanut varmaan tuhansia euroja.

Ostan nykyään vaatteet aina paikanpäällä ja sovitan ne, edelleen kaapissa on joitain löytöjä joissa on vielä hintalaput kiinni. (Se on ihan ok, jos haluaa ne myydä, sillä ne ei sitten kuitenkaan ollut mieleen enkä ole ehtinyt ajoissa palauttaa tuotteita.) Sen lisäksi, että ostan vaatteet paikanpäältä ja olen jokaisen hulabaloo myymälän kanta-asiakas päätin lopettaa uutiskirjeet. Ainoastaan tietyt verkkokaupat lähettävät paperisen katalogin ja se on helppo heittää kierrätykseen. Verkkokirjeiden unsuscribeeminen on välillä työlästä, mutta mitä vähemmän tarjouksia - sitä vähemmän houkutuksia.


Nykyään ostoksia teen harkitsevammin ja tarkkaavaisesti. Ostan ennemmin kallista merkkituotetta kuin perus H&M tuotteita. Tiedän, että ne menee x ajassa roskiin sillä ne ei vaan kestä pesua ja käyttöä kuin paremmista materiaaleista tehdyt tuotteet. Lisäksi näin ei tule ostettua niin paljon jos viitsii kerran parin kuukauden välein panostaa muutamaan hyvään tuotteeseen. 

Tässä selfiessä voin esitellä viimeisintä vaateostostani, löysin keltaisilta päiviltä itselleni Superdryn paidan 25 € hintaan (-50%). Mulla on itseasiassa nyt tätä merkkiä 3 hupparia, 2 urheilupaitaa ja varmaan 15 muuta ohutta paitaa tai t-paitaa. Tiedän, että tykkään näistä nyt ja varmasti tulevaisudessa. Tietysti tämä materialismionnellisuus tuottaa välillä vaikeita tilanteita. Olen nyt vahdannut tiettyjä Guessin tuotteita uuden sesongin tullessa myyntiin. Laukku ja lompakko lähtisi kaikkien alennuskoodien jälkeen yhteishintaan 135 €. Se tuntuu silti nyt turhan kalliilta hankinnalta ja hankkisin tällä rahalla ennemmin neljä kesätoppia jotain Pumaa, Adidasta tai muuta parempaa seppälää edustavaa merkkiä.

Pienellä on ihmiset pärjänneet aiemminkin ja haluaisin myös nyt, että vaatekaapissa olisi vain ajankohtaisia minulle mieluisia vaatteita. Tietenkin yksi ikean kassi on kellarissa vielä odottamassa kesää. Mutta mielestäni vaatteiden säilöminen vuodenajanmukaan on vielä ihan kohtuullista. Tänään siivosin oman ja mieheni vaatekaapin vapaapäivän lomassa ja mietin sitä miten vähän mulla onkaan nykyään vaatteita! Ne kaikki näkyy tossa kuvassa, uskomatonta sillä ennen niitä oli paljon. Sen verran ainakin, että oma äitini halusi polttaa varmaan roviolla ne vaatteet jotka kärräsin hänen työntaakaksi heillä vielä asuessani. 

Millaisia vinkkejä tai kokemuksia teillä on nettishoppailussa eroonpääsemistä varten?

6 kommenttia:

 1. Täällä kans enne ostelin vaikka kuinka paljon vaatetta, ilman että edes kokeilin. Mutta nykyään harkitsen, ja katson tarkkaan mitä materiaalia vaate on. Ja kirpparitovat lemppari vaateostopaikkoja.

  Kiva postaus !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista :) myös lapsityön boikotointi onnistuu parhaiten karttamalla HM vaatteita.

   Poista
 2. Ihan mahtava postaus! Oon huomannut juuri tämän, että nettishoppailun helppouteen jää niin helposti koukkuun, ja materialistinen elämäntyyli vie helposti mukanaan jos siihen kerran lähtee.

  Inspiroivaa tekstiä ♥

  ♥ www.iinaemiliasd.com ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myöntää että lopulta sorruin eilen! :")

   Poista
 3. Sun innoittamana mäkin aloitin tän uutiskirjeiden perumisurakan. Ekana lähti peruutukseen Zalandon uutiskirje, vaikka en sitä koskaan edes kyllä lue. Muutenkin Zalandosta tulee tilattua aina vain Ted Bakerin juttuja niin sen suurin uhri en ehkä ole. Nyt kuitenkin just toissapäivänä tilasin Stockan verkkokaupasta itelleni lahjaksi Bakerin lakanat synttäri/synnytyslahjaksi, kun ne oli -20%. Niitä ei ehkä lasketa, kun tää oli suunniteltu juttu ostaa itelle jotain :) Verkkoshoppailu on kyllä munkin pahin rahareikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä tulisi aina luettua, mutta jos otsikko lupaa huikeita tarjouksia tulee ne sitten avattua. Eli houkutus tai matala kynnys nettiostoksiin on kyllä huono pohja sähköpostin käyttöön. Ja kun niitä tulee kokoajan vaikka koittaa erota ja lopettaa niiden tilaamisen!

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!