17. toukokuuta 2017

UUSI BANNERI


Edellinen banneri alkoi kyllästyttämään. Jotenkin tuntui, että vaikka asettelu oli hyvä muilta osin, ylipienet instagram kuvat alkoivat pännimään varsinkin kun niissä oli vielä talviset maisemat takana. Aloin eilen suunitella uuden tekemistä ja nyt noin parin tunnin taittamisen jälkeen alan olla tyytyväinen tilanteeseen.
Aloitin etsimällä mieleisiä valokuvia, kun niitä ei löytynyt omasta varastosta aloin googlettelemaan. Muistin, että jotkin sivustot tarjoavat ilmaisia valokuvia vapaaseen käyttöön. Omat mielikuvani löysin sivustolta Pexels. Voin suositella tätä kaikille, sillä ilmaisia kuvia voi muokata ja käyttää mihin vain, eikä sivusto vaadi mainintaa käytöstä.

Ensimmäinen kokeilu ei loppujen lopulta miellyttänyt omaa silmääni. Kuvat olivat mieleeni ja niistä tuli minua kuvaavia ominaisuuksia esiin. Elämäntapamuutos, meikkausharrastus, valokuvaaminen, opinnot ja datailu. Asioita joita halusin itsestäni välittää. Ajattomat kuvat, ilman omia kasvojani. 

Bannerin tekeminen tapahtui vanhalla kunnon Adoben CS3 versiolla. Suunittelin rajausvälineen kanssa sijoittelun, keskipisteet ja kaiken tarvittavan. Loppujen lopulta ensimmäisessä yrityksessä alkoi ärsyttää liian tiuha tila kuvien ja varsinaisen table-osuuden kanssa missä tekstit ja sivupalkki löytyy. Lopullisen muokkauksen jälkeen syntyi tämä:

Valmis versio, johon olen todella tyytyväinen. Siirsin vielä kivat blogiani kuvaavat sanat kuvien alle jolloin tuntui, että asettelu oli parhaimmillaan. Lisäksi aloittaessani bloggaamaan halusin korostaa norjalaisuutta ja suomalaisuutta jakamalla otsikon kaksiväriseksi, mutta on se selkeämpi lukea yksivärisenä. Mitä mieltä olette?
Lisäsin myös blogini alaosaan niinsanottuun tekijänoikeus-osastoon vielä maininnan, että kuvat on Pexelistä lainattu, sillä palvelu sitä kuitenkin käyttäjiltä toivoi. 
Tämän jälkeen jään vielä miettimään sivupalkkini asettelua. Mikäli teen itselleni esittelyn sivureunaan, millainen kuva on hyvä? Mitä asioita tästä olisi hyvä löytyä? Mitä asioita lähdette etsimään blogissa?

5 kommenttia:

 1. Kivan bannerin oot väsäillyt! Värit sopii hyvin yhteen ja silmä lepää.

  Omasta mielestäni esittelykuva voi olla joko selfie tai joku frendin ottama rento kuva - tietysti blogin aiheesta riippuen voi myös olla asiallinen. Suosin suoria ja pyöreitä reunoja niin, että kuvakin on vielä suorassa. Jotenkin näyttää tyhmältä, kun pistää vinon kuvan muutemmin suoraan sivupalkkiin. Esittelyn ei tartte olla mitenkään kauhean pitkä tai syvällinen; etunimi, syntymävuosi, paikkakunta ja jotain pientä ja mielenkiintoista itsestäsi ja mahdollisesti myös blogista riittää.

  Mä etin blogeissa erityisesti miellyttävää tapaa kirjoittaa ja hyvälaatuisia / hyviä (= taitavasti otettuja) kuvia. Puhelinkuvat ja satunnaiset pikselit on ok, ei kaikki kamerat aina niin laadukkaita ole. Sen jälkeen ehtona on bloggaajan aitous ja rehellisyys, haluan lukea elämästä, joka sisältää niin positiivisia kuin negatiivisiakin asioita. :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos palautteestasi :)

  Hyvä huomio kyllä toi, luulisin että esittelykuva olisi kaunis ovaalina tai suorakulmiona. On kyllä vaikea miettiä, onko itsessä mitään erityistä mielenkiintoista. Mutta mielestäni kaikki nämä on niitä normeja joita esittelystä on hyvä löytyä :) Kiitos myös näistä ideoista!

  Kiitos paljon kommentistasi, siitä sai varmaan sitä ideaa ja ajatusta vähän tulevaa varten kun koitan miettiä millaisista aiheista ja asioista haluan postata. Haluan kyllä tuoda henkilökohtaisen otteeni, tunteet ja elämän myös vain hankintojen ja pintaliidon lisäksi esiin!

  VastaaPoista
 3. Tää uus banneri on tosi kaunis *_* <3

  VastaaPoista
 4. toi uus näyttää kyl tosi hyvältä! :3 paitsi tuli nälkä kun näin ruokaa :D

  http://tytonhupakko.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!