23. toukokuuta 2017

TULEVAISUUS AUKI PT 2


Viimeisen kuukauden olen koittanut nähdä vaivaa yhteishaun pääsykokeisiin. Haen pääkaupunkiseudulla opiskelemaan monimuoto-opintoina liiketalouden AMK:n linjaa. Perinteinen tutkintonimike on tradenomi, olen päätynyt viime yhteishaussa pyrkimään tälle opintolinjalle. Omat tulevaisuuden haaveet ja määrätietoisuus on kasvanut aikuistumisen myötä. Olen tehnyt töitä kaupan alalla jo yli viisi vuotta, olen tehnyt normaalia ruokakauppaa, rautakauppaa, lähikauppaa ja nyt myös verkkokauppaa.  
Tuntuu, että viime vuosien aikana osaamiseni on kehittynyt, mutta se on myös tyssännyt. Ilman kunnollista kaupan alan koulutusta en pääse etenemään parempiin paikkoihin. Valitettavasti en viime haussa päässyt opiskelemaan, joten toivon että opinnot alkaisi tulevana syksynä. Haen itse monimuotoa sen takia, että haluan pystyä käymään töissä myös samalla. Luulen, että aiemmista insinööriopinnoista kertyneitä opintopisteitä saa käytettyä hyödyksi, jos vain saan sen paikan. Viime haussa jäin varasijoille, mutta nyt kokeen rakenne ja tyyli on tutumpi. 


Oletko itse mukana näissä pääsykokeissa? Onko jo kokemusta itse opinnoista? Toivon kyllä nyt todella, että tämä paikka aukeaisi minulle. Intohimo ja halu kouluttautua ja edetä uralla on minulla juuri nyt kova, motivaatiosta ei ainakaan alkuun olisi puutetta. Koen olevani valmis ottamaan täyden vastuun opinnoista ja keskittyä siihen mikä minua juuri nyt eniten kiinostaa ja ajaa arkeani kokoajan eteenpäin. 
Viime syksyn yhteishaussa lukemista suomen- ja englanninkielen osuuksissa oli yhteensä noin 200 sivua, tässä keväällä vain 85. Kaikki on luettu läpi ja aikakin nyt suomenkielen osuuden aiheeksi tuli Ilmarisen vuosikatsaus. Eli toistaiseksi voisi vielä kerrata prosenttilaskuja ja muita helppoja perusyhtälöitä, lainasin serkultani lukion talousmatematiikan kirjan jotta ehdin harjoitella vähän etukäteen. Koe on sitten huomenna, jaiks!

10 kommenttia:

 1. Ihana blogi sinulla, jään seurailemaan! :)

  VastaaPoista
 2. Mä opiskelen parhaillaan myös liiketaloutta monimuotona! Onhan tää toisinaan rankkaa, mutta kyllä se kai on sen arvoista :) Toivottavasti sun koe meni hyvin!!

  Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että sujui! Esseestä saa pelottavan suuret 30 p ja se oli kyllä kokeen vaikein osuus, mutta sitten sen näkee onnistuuko haut nyt vai ei juhannuksen jälkeen :) Ystävä myös vetää monimuotoa ja onhan se rankkaa että pitää pintansa siinä itsenäisessä opiskelussa.

   Poista
 3. Toivottavasti sulla meni kokeet hyvin! Motivaatiota sulla ainakin kuulostaa olevan, että ei jää kyllä siitä kiinni :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan :) jussin jälkeen sitten nähdään..

   Poista
 4. Toivottavasti koe meni hyvin! Jäikö millainen fiilis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti läpi, hakijoita oli niin paljon syksyyn verrattuna että huolestuttaa sikana. Matikka oli mulle helpoin ja sisälsi vain prosenttilaskuja isoilla luvuilla :)

   Poista
 5. Täällä yksi tradenomiopiskelija, jolla on nyt kaksi vuotta opintoja takanapäin! Olen itse suuntautunut laskentatoimeen, ja vaikka sisäistettävää asiaa sekä opittavaa muutenkin onkin paljon tällä linjalla, en silti kadu valintaani. Tradenomin tutkinto ylipäänsä antaa hyvän ns. yleispätevyyden alaa kohtaan ja tästä on hyvä jatkaa jatko-opintojen pariin vaikka yliopistoon taikka ylempään AMK:iin :) Toivottavasti saat opiskelupaikan, täällä ainakin pidetään sulle peukkuja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kiitokset! Epäilykset näin kokeen jälkeen on kuitenkon noussut ja vaan aika näyttää tulokset:) en vielä halua lyödä mitään lukkoon vaan vielä miettiä mikä olisi eniten omaa suuntautumista!

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!