22. kesäkuuta 2017

MATKAKOHDE: PÄRNU


Aiempina vuosina olen käynyt Pärnussa viimeksi 2011 ja 2013. Ajattelin, että nyt voisi varata kesäksi matkan sinne. Menemmekin elokuussa nauttimaan niinsanotusti etelä-Tallinnaan kesästä. Pärnussa on helposti kauniit aurinkoiset kelit kesällä ja lämpimämpääkin kuin Suomessa. Hiekkaranta on kehittynyt paljon siitä, kun ensimmäisen kerran olen vuonna 2003 käynyt Pärnussa. Valitsimme matkan siksi, että se oli edullinen. En halunnut varata matkaa Turkkiin, enkä juuri halua maata rannalla, niin ei ole ehkä järkeä käyttää rahaa lentoihinkaan kovin paljoa.


Tässä muutamia kuvia viime matkalta vuodelta 2013. Esimerkiksi silloin rannan sisäänkäynneille oli tehty graffiti-maalaukset joilla varoitettiin juomasta ja uimasta rannalla. Ilmeisesti menehtyneitä on ollut ja on yritetty tätä vähän rajata. Rannan lähellä on ihana pizzeria Stefani, voit vuokrata tandem-pyöriä, istua kivipuistossa syömässä mansikoita, pelata vaikka myös minigolfia.


Paikanpäällä on paljon noita liitopurje-lautailijoita, tuolla väkijoukon takana saattaa näkyä taivaalla niitä. Välillä ne veti hiekalla kovaa rallia jos oli todella tuulinen päivä. Rannan oikea reuna tästä suunnasta katsottuna on kokonaan laitettua. Sielä on tehty hyvät kävelypolut, jos ei halua kävellä ranalla. Lisäksi on myös kahviloita ja terasseja välittömästi rannan yhteydessä. Kävimme 2013 myös Ranna-klubilla, en ole koskaan käynyt näin hienossa baarissa!


Ostimme suoraan valmismatkan, tällaisia palveluita tarjoaa mm. Matkapojat, Matkavekka, Ikaalisten Matkatoimisto jne. Jos olisimme varanneet hotellin erikseen ja ostaneet omat laivat ja ottanut auton mukaan olisimme säästäneet vain muutamia kymppejä. Joten ostimme valmismatkan, johon sisältyy laivamatkat, bussikuljetus Pärnuun ja takaisin, hotelli ja aamiaiset hotellissa. Lisäksi Virossa on täysi nollaraja alkoholin suhteen, joten jos tulisi innostuttua liikaa ei voisi välttämättä ajaa ilman pelkoa eestiläisestä vankilasta. Mutta olisi joskus tosi kiva käydä autolla Virossa, pääsisi esimerkiksi Rocca al Maren sisustusliikkeille tekemään pari harkitsematonta ostosta.Nämä ruokakuvat on otettu Willa Wessetin terassilta, aivan upeaa ravintolaruokaa! Varasimme itsellemme tälle reissulle tästä pienestä hotellista huoneen, sillä siitä on lyhyt matka rannalle ja keskustaan. Lisäksi se on lähellä puisto-alueita ja on melko keskeisellä paikalla. En aivan keskustassa haluaisi koko reissua viettää. Matka tältä hotellilta keskustaan on ollut aiemmin noin 8 € luokkaa. Keskustaan siis 1,5-2km käveltävää tästä oman arvioni mukaan.


Viimeksi yövyimme Tervise Paradise-kylpylähotellissa. Todellisuudessa hotellissa tulee vietettyä lähinnä aikaa vain nukkuen, joten tähän ei kannattanut käyttää liikaa rahaa. En halua käydä joka päivä uimassa, joten voimme ostaa 3h liput tänne 13 € / naama hintaan. Luultavasti yhdellä reissulla uimahallissa pärjätään, jos merivesi ei riitä meille. Lisäksi huoneet olivat todella kalliita, kohteessa on paljon kiljuvia lapsia jne. Eli tulee kokeiltua nyt vähän erilaista, lisäksi tältä hotellilta on jo vähän matkaa sitten keskustaan. Willa Wessetiltä pystyy kävelemään hyvien päivien kohdalla helposti perille!


Vanhalla torilla on näitä ihania kukka-istutelmia aina paljon! Lisäksi monena vuonna on ollut "suklaa suihkulähde" josta on voinut ostaa tuoreita mansikoita joita voi dipata suklaaseen.. ai että!


Lisäksi moni hotelli usein tarjoaa ihan parilla eurolla näitä kivoja välipaloja niin ei tarvitse käydä aina välttämättä kaupalla. Hotellissa on vaikea säilöä mitään ruokaa, eikä oikein leipää tai voita tarvitse aamupalojen vuoksi ostella. Illalla voi sitten syödä tällaisia jos vielä hiukoo. Vuonna 2011 olimme hotellissa joka oli tehty vanhaan venäläissotajoukon tilaan. Heillä oli myös kunnon herkkukala-leipiä aina iltapalaksi.

Odotan matkalta
rannalla makoilua sopivissa määrin
kylmän juoman nauttiminen terassilla
Portartur-shoppailureissut
hiusten värjäys tai ripsien laitto tai kynsien laitto
Stefani-ravintola
parempaa laatuaikaa parisuhteelta
Pärnun-kaupunki
laivan taxfree myymälää


4 kommenttia:

 1. Mä en ole koskaan käynyt Pärnussa, mutta Tallinnassa sitäki enemmän :D Pärnu näyttää todella kauniilta paikalta hiekkarantoineen :) Sun reissusuunnitelmat kuulostaa myös kivoilta, teille tulee varmasti ihana reissu!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon käynyt molemmissa niin niin monta kertaa, mutta Pärnu on kyllä niinsanotusti budjetti-hiekkarantamatka. Jotenkin ei tunnu ihan omalta, että käyttäisin monta tuhatta euroa että pääsisin Ibizalle tai Balille viettämään sitä unelmalomaa. Ehkä sitten, kun palkka on sitä luokkaa :)

   Poista
 2. Uu näyttää ihanalta paikalta, tosi kivaa reissua sulle! ♥ Pitäis varmaan itsekin uskaltautua joskus Tallinnaa pidemmälle :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen itse ainakin Pärnua kaikille jotka uskaltaa Tallinnaa pidemmälle :)

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!