3. heinäkuuta 2017

FIILIKSET BLOGGAAMISESTA

Olen lukenut paljon artikkeleita bloggaamisesta ja miettinyt, mitä se on minulle ja miten olen edistynyt siinä kuluvan vuoden aikana. Minulle bloggaus alkoi päiväkirjamaisena harrastuksena, nyt jaksan kirjoittaa useammin, kun olen löytänyt selkeämmän linjan mistä kertoa ja esitellä yleisölle.  Todellisuudessa haluaisin blogata enemmän sisustuksesta ja ruoasta, mutta mitään tuunaus- tai sisustusjuttuja ei vaan ole ollut aikoihin. Kun asunto on saatu valmiiksi, niin eipä sitä juuri olekaan enää paljon sanottavaa näistä aiheista. Jotain pientä parvekkeen tuunausta ja huonekalujen siirtelyä tulee tietysti aika-ajoin.

Olen myös aikojen alussa seurannut mielenkiintoisia ruokablogeja, mutta enää en seuraa ainottakaan. Muistatteko blogia Lupo? Hyrskyperunat? Omassa arjessani kiinitän paljon huomiota ruoan esteettisyyteen sekä makuun ja nykyään myös terveyteen. Voisin ehkä joskus vähän koota, mitä kaikkea päivän aikana tulee syötyä. Kauniita ruokakuvia on vaikea ottaa, enkä oikein tiedä kannattaako reseptejä blogata eteenpäin, tai onko niille yleisöä. Tietenkin jotkin helpot yksinkertaiset jutut voisivat kiinostaa myös blogini kohde-ikää, esimerkiksi eräänä lähipäivänä tein erittäin herkullista tomaattikeittoa itse. Myös lihapullat tehdään meillä alusta loppuun asti, kuten moni muukin asia. 

Minusta on mukavaa blogata asioista mitkä minua kiinostaa, nyt juuri pinnalla on ollut vaatteet, meikit, meikkaus, laihdutus ja matkustus. Näistä aiheista saisi varmasti laajalti sanotavaa aina ajan kanssa, mutta haluaisin että myös bloggaus kehittyisi ja etenisi askeleen eteenpäin. Tietenkin minulla tämä eteneminen voisi tarkoittaa jotain seuraavista: asukuva-postaus, päivän meikki-postaus, meikkien testaus, meikkien arviointi, suosikki vaatekauppojen/merkkien esittelyä jne. Olisi myös mukava yrittää kohdentaa omia ajatuksiani parisuhteesta sekä yhdessä asumisesta blogin puolella, tuoda sitä oikeaa arkea esille.

Viime aikoina olen alkanut kirjoittamaan kalenteriini ylös tulevia bloggaus-aiheita. On hyvä suunitella ja ennakoida bloggaamista, niin että olisi vähän aina valmiina aiheita.  Tällöin ne ovat jo jollain ajatustasolla suuniteltuja, tietenkin on välillä ihan ok laittaa myös todellisesta arjesta tulevia MyDay-postauksia. Silloin kuvia tulee otettua ajatuksella enemmän, jotta olisi vaihtoehtoja postauksen teon vaiheessa ja sommittelussa. Nyt on jo muutama mielenkiintoinen ajatus paperilla ja muutama hauska haaste, mihin voisin osallistua.

Olen heinäkuussa täysipäiväisesti töissä, koska normaalisti teen noin 3-5 päivää viikossa, olen jaksanut hyvinkin kirjoittaa. Valitettavasti bloggaustahti voi siis heikentyä tulevan kuukauden aikana, sillä olen paljon töissä ja vapaa-ajan vietän mieluiten ulkona kuin tietokoneella suunittelemassa blogi-juttuja. Eiköhän tässä jotain keksitä, mutta vielä en osaa sanoa, pitääkö kesä sisällään mitään jännittävää, ihanaa, säihkyvää ja tyttömäistä!

Onko teillä jonkinlaista bloggaus-strategiaa kesän varalta tai jo valmiina tiedossa tulevia postauksia? Miten pidätte blogi-motivaatiota yllä tai teette sille aikaa kiireen keskellä?


14 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Kyllä minua ainakin kiinnostaisi lukea niitä ruokajuttujakin! :)

  Itse olen aika suunnitelmallinen bloggaaja. Pyrin postaamaan aina vähintään kerran viikossa. Valmiiksi mietittyjä aiheita on pitkä lista, ja luonnoksenakin aina useampi postaus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää sitten miettiä, saako mistään omista kokkailuista mitään kaunista esteettisesti nättiä juttua :)

   Mä myös itse teen melko paljon niitä luonnoksia ja on normaalisti aina jotain valmiina, kiva saada vähän tietoa, etten ole ainoa :)

   Poista
 2. Hmmm, mä bloggaan kun siltä tuntuu, tällä hetkellä uusia postauksia tulee useaan kertaan viikossa :) Mulla on luonnoksissa 6 postausta, joita muokkaan vielä. Osasta puuttuu kuvat kokonaan yms. :)

  http://taruanuelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta mielestäni olis hyvä saada aina 2 kertaa viikossa jotain, ettei lähde rönsyilemään epäaktiivisuuden puolelle. Kiitos vastauksesta sekä kommentista!

   Poista
 3. Itse yleensä pidän blogia todella paljon fiilispohjalta, mutta olen havainnut parhaaksi tavaksi kirjoitella postauksia ja ideoita niihin muistiin aina ennen nukkumaanmenoa. Näin tulee edelleen se vähän päiväkirjamainen olo ja rentous, vaikka itse aihe olisikin jotain muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa siltä miten aloitin, ehkä just nyt oon enemmän ollut innoissani bloggaamisesta ja on ollut sanottavaa ja tullut suuniteltua tehokkaammin. Tietyllä tapaa bloggaamistakaan ei pysty pakottamaan, jonka vuoksi se on hyvä että sitä tekee omassa tahdissa ja postaukset pysyvät inspiroivina ja raikkaina.

   Poista
 4. Nykyään muokkaan kuvat aina valmiiksi luonnoksiin jos satun olemaan niin onnellisessa asemassa, että niitä on olemassa. Tuon pienen tyypin takia koneella istuminen on käytännössä loppunut ja kuvien käsittely ja blogiin lisääminen on se vaikein kohta, kun kirjoittaa voi vaikka padilla/kännykällä, mutta kuviin tarvii sen koneen. Ideat on ollu vähissä viime aikoina, mutta ehkä tää taas tästä :) Vinkkejä otetaan vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on ainakin arki mennyt kokonaan uudestaan, joten onhan se ymmäeeettävää ettei ehkä ole enää sama linja elämässä kuin blogissa. Mutta toivottavasti saat myös inspiraation pysymään yllä ja löydät aikaa sekä aiheita blogiisi!

   Poista
 5. Hyviä ajatuksia! Mulla on myös aina ylhäällä uudelle kuukaudelle mitä suurinpiirtein aion postata, mutta siitäkin aina välillä tietty poikkeaa :) Ja hei, reseptipostaukset toimii hyvin! Jos vaan on oikeesti kiva ja kiinnostava resepti niin jakoon vaan!

  https://m-stay-fresh.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, suunitelmallisuus kyllä helposti näkyy blogissa ja on mukavaa että aiheita löytyy erilaisia ja sieltä täältä. Kiitos vaan rohkaisusta, ehkä tästä jotain vielä julkaistaan :)

   Poista
 6. Mielenkiintoista pohdintaa! Itse olen blogannut jo vuosikaudet ja blogit ovat eläneet ja kasvaneet siinä mukana sitä mukaa, kun omakin elämä on muuttunut. Tällä hetkellä keskityn kirjoittelemaan lähinnä matkustelusta ja ulkosuomalaisuudesta, yliopiston myötä mukaan tulee lienee vahvemmin myös koulujutut. Itsellä tulee kirjoiteltua ylös postausideoita ja pyrin postailemaan noin joka kolmas päivä. Jos motivaatio tuntuu olevan ihan täysin hukassa, pistän blogin suosiolla tauolle siksi aikaa kun tuntuu ja jatkan sitten uudella innolla eteenpäin :)

  https://fiiaelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä näissä blogijutuissa niin, ettei inspiraatiota vain voi pakottaa. On parasta ottaa rennosti ja kirjoittaa asioista joista tulee omasta mielestään itsensä näköistä tekstiä ja juttua. Tietenkin jos minäkin matkustelisin niin se olisi eniten pinnalla ja siitä olisi eniten sanottavaa!

   Poista
 7. Pyrin suunnitteleen jo etukäteen mitä postailen, mutta aina se ei onnistu. Mulla on yleensä luonnoksissa pari postausta, mutta ei aina.. nytkään ei oo yhtään. Aiemmin olin paljon tarkempi,että blogi päivittyö säännöllisesti, mutta nykyään meen enemmän fiilispohjalta! Kirjoitan ylös kaikki postausaiheet, mutta ihan kaikkia en kuitenkaan toteuta,heh :D

  Sulla on kiva blogi, jään seuraileen! ^_^

  https://puikoltapudonnut.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan sitähän se tuntuu meillä kaikilla olevan, hektisestä arjesta riippuu paljon postaustahti, ideat ja sosiaalisten tapaamisten lukuisuudesta myös sitten ehkä osa postausideoista ja asukuvista. Kiitos ja toivottavasti blogista löytyy sinuakin kiinostavista asioista juttua! :)

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!