5. heinäkuuta 2017

KAKSI HYVÄÄ SOVELLUSTA

Halusin tuoda Keventäjät-palvelun lisäksi esiin myös muita ohjelmia, joista on hyötyä painonhallinnan aloittamisessa ja helpottaa askeleissasi kohti parempia elämäntapoja. Esimerkiksi omaa aktiivisuutta kannattaisi seurata palvelulla, joka tallentaa urheilun talteen. Moni ruokapäiväkirja tarjoaa myös tämän, mutta jos haluat seurata vain pelkkää urheilua, niin Cardio Trainer on sinulle sopiva ohjelma!

Cardio Trainer
- Mittaa lenkkiesi pituuden, keston ja nopeuden GPS:n avulla
- Piirtää tekemäsi pyörä- ja kävelylenkit talteen
- Tallentaa ohjelmaan tekemäsi lenkit, joita voit myöhemmin tarkastella
- Voit asettaa oman askeleen mitan ja painon ohjelmaan
- Englanninkielinen
- Vain mobiilisovelluksena
- Laskee myös kulutetut kalorit
- Jos poistat ohjelman kaikki tallennetut tiedot katoavat

Cardio Trainer on ilmainen sovellus, olen joskus aiemmin käyttänyt tätä kesäisin. On vain todella harmi, ettei palveluun voi rekisteröityä sähköpostilla, Facebookilla tai Google-tilillä niin, että kehitys jäisi aina palveluun. Mikäli poistat sovelluksen puhelimestasi, kaikki tehdyt lenkit, niiden pituudet, päivämäärät ja poltetut kalorit katoavat. Eli jos aiot poistaa talvella ohjelman puhelimesta, kannattaa ottaa talteen kuvakaappaukset tehdyistä lenkeistä.

Toinen vaihtoehtoinen ohjelma, jolla voi seurata myös ilmaiseksi kalorien syöntiä ja aterioita on fatsecret. Tämä on täysin suomalaisille suunnattu ohjelma ja palvelussa on mahdollista jakaa kommentteja, kuvia ja reseptejä muiden käyttäjien kanssa. Voit asettaa oman profiilisi julkisiksi, sallituksi seuraajille tai täysin yksityiseksi. Itse valitsin profiilini yksityiseksi.

Fatsecret
- Helpottaa päivittäisen ruokapäiväkirjan pidossa
- Suomenkielinen
- Paljon meidän ruokakauppojen tuotteita lisättynä palveluun jo
- Tarkastele annostesi kaloreita ja ravintosisältöä
- Lisää liikntapäiväkirjaan myös urheilusuoritukset
- Tallenna painosi ja tarkastele paino-aikajanaa
- Etenemisen voi tallentaa esim. Google-profiiliin tai mobiililaitteelle
- Toimii puhelimella ja tietokoneella
- Oma yhteisö, jossa voi jakaa ruokakuvia, reseptejä, kommentteja

Palvelussa voi myös lisätä urheilusuorituksia talteen, mutta ne voivat helposti hukkua eivätkä näy samalla tavalla kuin tuossa Cardio Trainerissa. Tällöin ei tarvitse tietenkään käyttää ohjelmaa lenkin aikana, kuten Cardio Trainerissa olisi suotavaa. Kun nykyinen Keventäjät-tilauskeni päättyy siirryn kokonaan tähän ilmaiseen fatsecret ohjelmaan. Suosittelen todella kokeilemaan tätä ennen kalliita ohjelmia ja jäsenyyksiä, jos olisin löytänyt tämän aiemmin en välttämättä olisi liittynyt Keventäjiin.

Onko teillä jotain ohjelmia, joita käytätte kalorien laskemiseen tai ruoan ravintoarvojen tarkkailuun? Tässä fatsecretissä on todella hyvät ominaisuudet ja se kertoo hyvin millaista ruokaa on syönyt.


6 kommenttia:

 1. Itse käytän liikkumisen katsomiseen SportsTracker nimistä sovellusta ja oon todennu sen ihan hyväksi. Reitti tallentuu sekä se näyttää esim. pyöräilyn tai juoksun keston, keskinopeuden sekä kalorin kulutuksen. Tuo Fatsecret täytyy kyllä käydä vilkaisemassa :D

  https://paula-beautyqueen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu tosi hyvä että vinkkasit tästä, toi Cardio Trainer on vähän vanhanaikainen mutta myös ajaa asiansa! Jos tää sit ois modernimpi, niin vois sen ottaa käyttöön! Kiitos :)

   Poista
 2. Nää sovellukset vaikuttaa sellasilta et kannattaa nappailla talteen *_* Kiitos kun jaoit nää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusin tuoda esille muutakin kuin Keventäjät josta jo puhuin blogissa aloittaessani elämäntapamuutoksen, nää on hyvä osa siihen :)

   Poista
 3. Fatsecret on hyvä! :) Sitä tuli joskus käytettyä ja käytän välillä silloin jos teen muutoksia ruokavalioon. Mun ruokavalio vaan noudattaa niin samaa kaavaa nykyisin niin en näe järkeä laskea niitä kaloreita joka päivä erikseen, kun isoja heittoja ei tosiaan tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Ite tykkään seurata tätä etenemistä ja sitä mitä tungen omaan suuhuni, ettei sitten tule lipsahduksia. Tietenkin jo siiderin tai ravintolaruoan äärellä tiedän helposti mihin homma tulee kaatumaan. Mutta omien reseptejen arvoja on esimerkiksi todella mukavaa laskea tämän avulla!

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!